ביטוח בריאות לתינוק שנולד הוא אחת המשימות הראשונות שכדאי להורים לבצע אחרי השחרור מבית החולים. ההמלצה נובעת מכך שרק תינוקות שמבוטחים בביטוח פרטי זוכים לטיפול הרפואי המיטבי בכל מצב, ולכן הורה אחראי מבטח לא רק את עצמו אלא גם את כל ילדיו. כאן בעמוד תמצאו מידע מקיף בנושא ותשובות לשאלות נפוצות – מידע שמהווה בסיס לקבלת החלטות מושכלת בנוגע לביטוח לתינוק. לייעוץ מותאם אישית אליכם מוזמנים ליצור איתנו קשר.
מהם הסוגים השונים של ביטוח בריאות לתינוק שנולד?
בישראל יש 3 סוגים של ביטוחי בריאות: ממלכתי, משלים ופרטי.
ביטוח בריאות ממלכתי מכסה את כל האזרחים, לרבות כל תינוק מרגע היוולדו. זהו ביטוח מקיף למדי, והוא מעניק את האפשרות להשתמש בשירותי הרפואה הציבוריים השונים – טיפת חלב, מפגשים עם רופאים (דרך קופת החולים), אשפוזים אם יהיה בהם צורך ואפילו טיפולי שיניים – בעלות מסובסדת ובמקרים רבים ללא תשלום כלל.
הרובד השני הוא הביטוח המשלים שאותו ניתן לרכוש מקופת החולים – למשל מכבי שלי, כללית מושלם, מאוחדת עדיף ולאומית כסף וזהב. תוכניות אלה, שמוגדרות גם שב"ן (שירותי בריאות נוספים), מרחיבות את האפשרויות הקיימות בביטוח הממלכתי. כך למשל אפשר לפנות לרופאים מומחים בעלות מסובסדת, לעבור טיפולים התפתחותיים נחוצים במחירים מופחתים ועוד.
הרובד השלישי הוא ביטוחי בריאות פרטיים, כלומר כאלה המוצעים ע"י חברות הביטוח השונות: כלל, מגדל, הפניקס, הראל, מנורה ויש עוד כמובן. כשהמטרה היא ביטוח בריאות לתינוק שנולד, הבחירה היא למעשה בין הרובד השני לרובד השלישי, ויש גם פוליסות שמוגדרות כ"משלים שב"ן". ברוב המקרים פוליסה של חברת ביטוח היא האופציה המומלצת מפני שכך מקבלים את הכיסוי המקיף ביותר. אין צורך לבטח את התינוק גם דרך קופת החולים וגם באחת החברות הנ"ל, אלא אם כן רוכשים פוליסה ספציפית המשלימה את השב"ן.
באילו מקרים כדאי במיוחד לבטח תינוק בביטוח בריאות?
כשתינוק חדש בא לעולם, ההורים מברכים אותו, ואת עצמם כמובן, קודם כל בבריאות טובה. כשהתינוק בריא ובהמשך הוא הופך לילד שנמצא תמיד בקו הבריאות, ביטוח הבריאות מן הסתם לא יופעל אף פעם. מצד שני, כשתינוק חדש בא לעולם אף פעם אי אפשר לדעת כיצד ייראו חייו – והתעלמות מהאפשרות שעלול להיווצר מצב רפואי שיחייב שירותי רפואה יקרים היא טעות.
כולנו שמענו על סיפורים שבהם תינוק או פעוט נזקקו לניתוח מורכב, או תרופה נדירה שלא נכללת בסל התרופות הממומן ע"י ביטוח הבריאות הממלכתי. כולנו נתקלנו בבקשות לתרומות ולעזרה כלכלית דחופה למשפחה שנקלעה למצוקה קשה – על-מנת לא להגיע למצב שכזה, הפתרון הוא ביטוח בריאות לתינוק שנולד, ולכן ההמלצה על הביטוח גורפת לכל ההורים.
איך לבחור ביטוח בריאות לתינוק שנולד?
כל חברה מציעה פוליסת ביטוח בריאות לתינוק שנולד מעט שונה. כדי לבחור נכון חשוב להשוות לא רק את הפרמיות שמבקשות החברות השונות, אלא גם את היקף הכיסוי. המרכיבים החשובים ביותר של ביטוחי בריאות לתינוקות הם:
* בחירת מנתח – ביטוח הבריאות הממלכתי מממן כל ניתוח לתינוק (וגם בגילאים מבוגרים יותר), אבל לא מאפשר את בחירת המנתח. כדי לוודא שאם חלילה יידרש ניתוח התינוק יעבור אותו אך ורק אצל המומחה הטוב ביותר בתחום, נדרש ביטוח נוסף.
* מימון תרופות – ביטוח הבריאות הממלכתי מכסה מגוון רחב מאוד של תרופות, אבל יש גם כאלה שאם התינוק שלכם יזדקק להן תיאלצו לשלם עליהן מחיר מלא, וגובה – אלא אם כן תדאגו לביטוח פרטי.
* ניתוחים והשתלות גם בחו"ל – כיסוי כל ההוצאות, כולל כמובן העלות של הליווי הצמוד של ההורה.
ביטוח בריאות כדי שלא תצטרכו לחכות
עוד סיבה טובה לרכוש ביטוח בריאות לתינוק שנולד היא קיצור זמני ההמתנה. בישראל יש רופאים מצוינים ורופאות מעולות, ובאופן כללי המקצועיות של הצוותים הרפואיים גבוהה – אבל למערכת הרפואה הציבורית יש גם נקודת תורפה בולטת: הצורך להמתין זמן רב לשירותים חיוניים. כשתינוק זקוק לבדיקה כמו MRI או לפגישה עם רופא מומחה, המתנה ממושכת היא עוול נוראי גם כלפיו וגם כלפי ההורים שנאלצים לחיות עם אי ודאות וגם עם החשש שהעיכוב באבחון יגרור עיכוב בטיפול שיחמיר את המצב. עם ביטוח פרטי מובטח לכם תור לכל השירותים הרלוונטיים תוך מספר ימים לכל היותר ובחלק מהמקרים תוך 24 שעות.
ביטוח מחלות קשות
מרכיב נוסף של ביטוח בריאות לתינוק שנולד שכדאי לשקול את רכישתו הוא ביטוח מחלות קשות. הכוונה היא לפוליסה שמבטיחה תשלום סכום כסף גבוה במקרה שבו חלילה מאובחנת מחלה קשה אצל התינוק (וגם בגיל מבוגר יותר, כמובן). את גובה התשלום קובעים ההורים, וממנו כמובן נגזרת גם הפרמיה. התועלת של ביטוח זה, מעבר לכל הכיסויים הנ"ל (מימון התרופות, ניתוחים אצל מומחים, כיסוי טיפולים בחו"ל וכו'), היא שסכום הכסף הגבוה מאפשר להורים להקדיש את כל זמנם ומשאביהם להתמודדות עם האתגר המורכב ולתמוך בתינוק 24/7.
הרחבות אפשריות לביטוחי בריאות לתינוקות
עוד מרכיב אפשרי של ביטוח בריאות לתינוק שנולד הוא סבסוד טיפולים התפתחותיים אצל קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק וכו'. למעשה מדובר בקשת רחבה של אפשרויות, כולל למשל טיפול באמצעות בעלי חיים ועוד – ובעזרת המרכיב הזה בפוליסה תוכלו לסייע לתינוק להתפתח באופן אופטימלי בלי לחשוש מהוצאה שתכביד על התקציב המשפחתי.
איך לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר לגבי ביטוח בריאות לתינוק שנולד?
על-מנת להבטיח את הפוליסה הטובה ביותר במחיר המשתלם ביותר, מומלץ להיעזר בנשות ואנשי מקצוע בתחום. באג'נדה תמצאו צוות מנוסה מאוד של מומחים עם רישיון מטעם רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ויכולת מוכחת לאתר עבור כל הורה את ביטוח הבריאות האופטימלי לתינוק שנולד – וכך להבטיח ראש שקט באמת בהיבט חשוב זה.