ביטוח בריאות לתינוק הוא מוצר שתמיד כדאי לשקול את רכישתו. עוד לפני שמבטחים את התינוק או התינוקת ומבטיחים שקט נפשי, חשוב להתעמק מעט בנושא כדי להבין מה כולל הכיסוי, מהו ההבדל בין ביטוח בריאות פרטי לבין תוכניות השב"ן של קופות החולים, מה הקשר בין ביטוח בריאות להורים לביטוח לילדים, איך לבחור פוליסה ספציפית, ועוד. כאן בעמוד תמצאו תשובות לכל השאלות הנ"ל ונוספות.
ביטוח בריאות לתינוק – כדי לישון בראש שקט באמת
הורות מספקת המון רגעי נחת ואושר, אבל גם לא מעט דאגה, הורות היא קודם כל אחריות, והמרכיב החשוב ביותר בהתפתחות של כל תינוק או תינוקת הוא כמובן הבריאות. בדיוק כמו בגיל 20, 50 או 80, גם בגיל צעיר מאוד עלולה להופיע מחלה לא פשוטה, עלול להיווצר צורך בטיפול רפואי מורכב כולל ניתוח ואפילו השתלה, יש פעוטות הזקוקים לתרופות יקרות שלא נכללות בסל – וכל אלה הופכים את ביטוח הבריאות לדרך היחידה לישון בראש שקט באמת, וכל זאת כאשר אתם יודעים שההיבט הכלכלי לא יפגע ביכולת שלכם להעניק לרך הנולד את הטיפול הטוב ביותר שהוא יזדקק לו (בתקווה כמובן שלא יהיה צורך להפעיל את הביטוח). בנוסף, ישנן מגבלות מנטליות ופיזיות המתגלות ומאובחנות בגיל מאוחר יותר אשר לא ניתן לאבחנן בימים הראשונים שלאחר הלידה, הצטרפות לביטוח בריאות מוקדם ככל האפשר מספקת את ההגנה מהחרגות או דחיות עתידיות. מסיבות אלו ביטוח בריאות לתינוק חשוב לא פחות מביטוחי בריאות בגיל מבוגר ואולי אפילו יותר, לכן מומלץ לרכוש את הכיסוי סמוך ככל האפשר ללידה.
הרופאים הטובים ביותר, כל הפעולות הנחוצות ללא המתנה
חשוב להדגיש: במערכת הבריאות הציבורית בישראל, כלומר בתי החולים וקופות החולים, עובדים אנשי מקצוע ונשות מקצוע מעולים ומעולות. באופן טבעי כשמדובר בתינוקות, וגם בפעוטות או בילדים קצת יותר גדולים, ישנה השתדלות עצומה להעניק את הטיפול הטוב ביותר האפשרי ובמהירות רבה. יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מהעומס העצום על המערכת – תוצאה של יחס נמוך בין מספר הרופאים לבין גודל האוכלוסייה (בכל ענפי הרפואה, ובוודאי כשמדובר על מומחים), יחס מחפיר בין מספר מכשירי ה-MRI לבין גודל האוכלוסייה, וכו'. במציאות שכזו, הדרך היחידה להבטיח לאוצר היקר ביותר בחייכם את הטיפול הטוב ביותר וללא שום עיכוב (שעלול להיות הרסני) היא ביטוח בריאות לתינוק.
האפשרויות השונות של ביטוח בריאות לתינוק
תחום הבריאות הוא תחום ייחודי מבחינת אפשרויות הביטוח. לצד חברות הביטוח הפרטיות, פועלות גם קופות החולים השונות. תוכניות כמו מכבי זהב, כללית פלטינום, מאוחדת שיא ולאומית כסף הן למעשה סוג של ביטוח משלים – כלומר פוליסה שמהווה רובד נוסף על השכבה הבסיסית שהיא ביטוח בריאות ממלכתי (שמקנה לתינוקות וילדים לא מעט זכויות, אם כי כאמור לא תמיד אפשר לממש אותן בלי עיכוב משמעותי).
בהתאם, כשמבינים את הצורך ברכישת ביטוח בריאות לתינוק, כדאי לבחון גם את ההצעות של קופת החולים שלכם (שהיא מן הסתם גם קופת החולים של התינוק). יחד עם זאת הפוליסות שמציעות חברות הביטוח הן מקיפות יותר, ומספקות מענה גם למקרים שבהם התוכניות של קופת החולים לא מטפלות (מימון תרופות שאינן בסל התרופות, כיסוי לטיפולים מיוחדים בחו"ל, קביעת תור ל-MRI תוך 2-3 ימים ועוד).
שימו לב: כשיש ביטוח בריאות פרטי לתינוק, קרוב לוודאי שאין צורך גם בתוכניות הביטוח המשלימות של קופת החולים, וחבל לשלם פרמיה כפולה.
המרכיבים העיקריים של ביטוח בריאות לתינוק
* ייעוץ אונליין 24/7 – מענה מידי מרופא ילדים בכל מקרה שבו תרגישו צורך להתייעץ עם סמכות מקצועית.
* התייעצות מהירה עם רופאים מומחים – דרך ספק הסדר או כל רופא מומחה אחר.
* תור מהיר לבדיקות חיוניות (אמבולטורי) –בדיקות דימות כגון MRI, CT ועוד. בנוסף למעבר הבדיקה במהירות, גם הפענוח יושלם תוך זמן קצר בהרבה בהשוואה למצב שבו אין ביטוח בריאות לתינוק.
* ניתוחים בישראל – אם חלילה ייווצר צורך בניתוח, מן הסתם תרצו שהמשימה תופקד בידיים המקצועיות ביותר שיש תוך מימון מלא וללא השתתפות עצמית.
עם ביטוח בריאות פרטי ניתן לבחור את המנתח מבין רשימת רופאים בכירים בכל רחבי הארץ ובחלק מחברות הביטוח אף ניתן לבחור מנתח שאינו ברשימת ההסדר.
* מימון תרופות – מימון לתרופות מחוץ לסל הבריאות וכן תרופות בהתאמה אישית
* כיסוי לניתוחים, טיפולים מיוחדים והשתלות בחו"ל – כולל ליווי מלא.
הרחבות אפשריות לביטוח הבריאות לתינוק
מעבר לכל המרכיבים הנ"ל של ביטוח הבריאות לתינוק, יש חברות המציעות הרחבות שונות, וכדאי כמובן לבחון גם אותן – הן עשויות להתגלות כבעלות ערך רב. כך למשל תוכלו למצוא פוליסות הכוללות כיסוי למגוון רחב מאוד של טיפולים התפתחותיים: ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת, טיפול באמצעות בעלי חיים, פתרון בעיות הרטבה, תזונאית, ועוד.
מרכיב נוסף של ביטוח בריאות לתינוק שכדאי לשקול את רכישתו הוא ביטוח מחלות קשות. הכוונה היא לפוליסה שמבטיחה תשלום סכום כסף גבוה במקרה שבו חלילה מאובחנת מחלה קשה אצל התינוק (וגם בגיל מבוגר יותר, כמובן). את גובה התשלום קובעים ההורים, וממנו כמובן נגזרת גם הפרמיה. התועלת של ביטוח זה, מעבר לכל הכיסויים הנ"ל (מימון התרופות, ניתוחים אצל מומחים, כיסוי טיפולים בחו"ל וכו'), היא שסכום הכסף הגבוה מאפשר להורים להקדיש את כל זמנם ומשאביהם להתמודדות עם האתגר המורכב ולתמוך בתינוק 24/7.
כל הורה המבקש לבטח תינוק או תינוקת בביטוח בריאות מקווה כמובן שלא יהיה לצורך להשתמש בפוליסה. מצד שני, אף פעם אי אפשר לדעת מתי הביטוח יתגלה כחיוני, ולכן ההמלצה היא להקדים ככל האפשר את רכישת הביטוח – ואפילו לסמן V על המטלה החשובה כבר כשהתינוק בן כמה ימים. את הבירורים הרלוונטיים אפשר לבצע כבר לקראת סוף ההריון, כך כשתחזרו הביתה מבית החולים אחרי הלידה כל מה שתצטרכו לעשות הוא לרכוש את הפוליסה הנבחרת.
איך לבחור את הפוליסה הטובה ביותר עבור התינוק שלכם?
הנטייה הטבעית היא לקבל הצעה לביטוח בריאות לתינוק מהחברה שבה ההורים מבוטחים. למעשה זוהי הזדמנות טובה לבחון גם את ביטוחי הבריאות של ההורים, לוודא שאין פוליסות כפולות שגורמות לתשלום פרמיות מיותרות ובאופן כללי להבטיח התאמה מלאה לצרכים העדכניים.
באג'נדהפועל צוות של מומחים בעלי רישיון סוכן לביטוח פנסיוני מטעם רשות שוק ההון – מוזמנים להיעזר בנו כדי להבטיח את הכיסוי הטוב ביותר לכם ולאוצר היקר שלכם , כל זאת תוך בחינה מעמיקה של כל המוצרים במשק ובעלות המשתלמת ביותר.